— maandag 7 januari 2019, 08:31 | 1 reactie, praat mee

Auteur wijkkrant niet welkom bij overleg over vreugdevuur in Scheveningen

© Bart Maat / ANP

Bij een overleg over het vreugdevuur in Scheveningen vorige week woensdag is Jan Lautenbach (70), voorzitter én auteur van de wijkkrant, door de politie verwijderd uit de zaal. Landelijke media waren wel welkom.

Het AD schrijft dat de Scheveninger voor aanvang van de persconferentie te horen kreeg dat hij moest vertrekken. De man, die de getroffen buurt vertegenwoordigde, werd minutenlang dringend gesommeerd de ruimte te verlaten, omdat hij ingeschaald werd als ‘bewoner’. Als argument werd gegeven dat er later een aparte bijeenkomst voor de bewoners zou zijn.

Lautenbach weigerde te vertrekken en sprak de nationale pers toe: er waren cameralieden en verslaggevers van onder andere de NOS, NRC, Hart van Nederland en het Algemeen Dagblad/AD Haagsche Courant. ‘Ik ben van de wijkkrant niet welkom’, zei de auteur. “Laat de pers dit opnemen: dat de vertegenwoordiger van de wijk én de wijkkrant dit pand moet verlaten.”

Vier politieagenten werden uiteindelijk door de beheerder van gebouw opgetrommeld om de protesterende man onder begeleiding naar buiten te loodsen. Het moment dat Lautenbach onder begeleiding van de politie het pand verliet, mocht van de organisatie niet door de pers worden gefilmd. De camera’s moesten uit.

Bekijk meer van

Scheveningen Jan Lautenbach

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 7 januari 2019, 19:40

NOS, NRC, Hart van Nederland en het Algemeen Dagblad/AD Haagsche Courant hebben wat uit te leggen. Als ze al hadden moet blijven, hadden die media tenminste aandacht moeten besteden aan de verwijdering van - wat ik zie - als een van hun collega’s. Ook hier geldt: hodie mihi, cras tibi (vandaag ben ik aan de beurt, morgen u), maar dat lijken ze niet te beseffen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.