— maandag 10 april 2017, 10:49 | 0 reacties, praat mee

NSP-directeur Marina Witte geridderd

NSP-directeur Marina Witte wordt geridderd door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb - © Pim Ras

NSP-directeur Marina Witte is afgelopen weekend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de huldeblijk uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

In zijn toespraak schetste de burgemeester uitvoerig haar werk voor de Stichting Nederlandse Sport Pers, waar zij 28 jaar geleden in dienst trad om de belangen te behartigen van inmiddels meer dan 700 aangesloten journalisten en fotografen.  “Zonder uw inbreng, zowel nationaal als internationaal, zouden de werkomstandigheden voor de media er heel wat minder rooskleurig hebben uitgezien dan nu het geval is. Een prestatie van formaat”, zei Aboutaleb onder meer.

Hij schonk ook speciale aandacht aan haar inzet voor meer sportrechten voor vrouwen in Iran. Verder schetste hij haar betekenis als belangenbehartiger van de media in de relatie tot grote sportorganisaties als FIFA, UEFA en KNVB. De toekenning van de onderscheiding werd in Nederland ondersteund door onder andere NOC*NSF, KNVB, KNSB en NVJ.

Marina Witte neemt dit jaar afscheid als directeur van de NSP. “Dit voelt zo goed, deze waardering voor de inzet van een beroepsgroep die nog vaak moet vechten voor haar positie. Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan. Geweldig dat ik hiervoor op deze manier word beloond.”

Witte werd geridderd in de perszaal van het Rotterdamse stadhuis tijdens de Rotterdamse marathon. Aboutaleb kwam even polshoogte nemen in de perskamer. Witte was oprecht verguld dat Aboutaleb – zelf oud-journalist bij NOS, RTL en Veronica – kwam kijken.

Ze had haar woorden ter verwelkoming nog niet uitgesproken, of Aboutaleb richtte het woord speciaal tot haar. Ten overstaan van de verslaggevers en fotografen werd ze vervolgens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekijk meer van

Marina Witte Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.