— dinsdag 15 april 2014, 14:01

Asielaanvraag journalist opnieuw bekeken

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie moet een asielaanvraag van een journalist uit Saudi-Arabië opnieuw bekijken. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag in beroep geoordeeld. De Saudi was in beroep gegaan nadat zijn verblijfsvergunning voor bepaalde tijd was afgewezen. De journalist schreef over mensenrechtenschendingen en misstanden in zijn land. Hij heeft dit ook in diverse debatprogramma's bij een tv-zender aan de orde gesteld. De journalist zegt door zijn optredens een bekende persoon te zijn geworden. De tv-zender wordt door de Saudische autoriteiten gevolgd. De veiligheidsdienst is bij zijn familie aan de deur geweest en hij verwacht zwaar te worden gestraft wegens zijn kritische artikelen en kritische houding op tv. Laatste wijziging: 16 april 2014, 10:10

De asielaanvraag was afgewezen omdat de problemen die de journalist bij terugkeer in Saoedi-Arabië verwacht, onvoldoende aannemelijk werden geacht. Omdat de journalist allerlei bewijsmateriaal had verzameld welke repercussies hem te wachten zouden staan bij terugkeer naar Saudi-Arabië is de rechter van oordeel dat die bewijslast voldoende is om te oordelen dat de staatssecretaris opnieuw naar de asielaanvraag moet kijken.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.