— maandag 9 november 2020, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Arrestatie om mishandeling cameraman PowNed

© Koen Suyk / ANP

De politie heeft zaterdag een 17-jarige jongen uit Rotterdam opgepakt die verdacht wordt van de mishandeling van een cameraman van PowNed. Hij was donderdagochtend met een verslaggever van de omroep bij het Rotterdamse Emmauscollege voor een item over een bedreigde docent en werd belaagd. Laatste wijziging: 9 november 2020, 09:28

De cameraman kreeg van een leerling een klap in zijn gezicht en had last van zijn hand na het afweren van een klap. Hij heeft aangifte gedaan.

Ook meldde de politie twee nieuwe arrestaties in de zaak rond het bedreigen van het Emmauscollege en een docent van de school. Een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag werden aangehouden op verdenking van bedreiging en opruiing. Vvrijdag werd al een 18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

Een docent van de school werd eerder die week bedreigd en is ondergedoken vanwege het tonen van een spotprent in de klas. In de cartoon van prijswinnaar Joep Bertrams is een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt afgebeeld die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd. Ook in Den Bosch is een docent bedreigd.

Premier Rutte reageerde in zijn wekelijkse persconferentie op vrijdagmiddag op de ondergedoken leraren. “Ik wil op deze plek benadrukken hoe wezenlijk het voor ons allemaal is om de vrijheid van meningsuiting te kunnen bespreken in onze klaslokalen”, zei Rutte. “We kunnen niet zonder die vrijheid. Dan stokt onze creativiteit en vooruitgang. Niemand heeft het recht om niet beledigd te worden.”

Hij vindt dat alle leraren de vrijheid moeten hebben hun les te geven zoals zij willen, en dus ook spotprenten moeten kunnen laten zien in de lessen maatschappijleer. Dat leraren hierom worden bedreigd vindt hij “absurd” en iets dat het land niet mag tolereren.

Meer bij de politie / NOS

Lees ook:
Cameraploeg PowNed belaagd bij school (5 november 2020)
Rotterdamse docent die Bertrams-spotprent als lesmateriaal gebruikte duikt onder (5 november 2020)
Rotterdamse docent bedreigd om gebruik spotprent in lessen over meningsvrijheid

Bekijk meer van

PowNed Mark Rutte

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.