de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 13 maart 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Apple onthult eigen videodienst op 25 maart aanstaande

Apple onthult hun Netflix-concurrent in het Steve Jobs Theater | Stephen Lam / Reuters

Technologiegigant Apple organiseert op 25 maart aanstaande een persmoment op hun campus in Californië. Het bedrijf zal op dat moment hun - nog naamloze - online videodienst toelichten, dat in april in de Verenigde Staten van start gaat. Apple heeft naar verluidt al 2 miljard dollar uitgegeven voor eigen content, die nergens anders te zien zal zijn.

De streamingdienst zal na de Amerikaanse lancering snel wereldwijd beschikbaar komen. Aan de producties die enkel via Apple beschikbaar komen zijn klinkende namen verbonden, waaronder regisseurs Steven Spielberg en JJ Abrams.

Apple betreedt een drukke (Amerikaanse) streamingvideomarkt, met Netflix als voornaamste concurrent. Ook veel andere producenten als AMC, Starz en CBS zijn online actief. Nu de fusie tussen AT&T en TimeWarner is goedgekeurd, verwachten analisten dat de producties van alle dochterondernemingen (waaronder het populaire HBO) op korte termijn in een aparte streamingdienst worden gebundeld.

Prijzen voor de nieuwe Apple-dienst zijn nog niet bekend.

Bekijk meer van

Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.