— woensdag 13 maart 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Apple onthult eigen videodienst op 25 maart aanstaande

Apple onthult hun Netflix-concurrent in het Steve Jobs Theater | Stephen Lam / Reuters

Technologiegigant Apple organiseert op 25 maart aanstaande een persmoment op hun campus in Californië. Het bedrijf zal op dat moment hun - nog naamloze - online videodienst toelichten, dat in april in de Verenigde Staten van start gaat. Apple heeft naar verluidt al 2 miljard dollar uitgegeven voor eigen content, die nergens anders te zien zal zijn. Laatste wijziging: 13 maart 2019, 08:54

De streamingdienst zal na de Amerikaanse lancering snel wereldwijd beschikbaar komen. Aan de producties die enkel via Apple beschikbaar komen zijn klinkende namen verbonden, waaronder regisseurs Steven Spielberg en JJ Abrams.

Apple betreedt een drukke (Amerikaanse) streamingvideomarkt, met Netflix als voornaamste concurrent. Ook veel andere producenten als AMC, Starz en CBS zijn online actief. Nu de fusie tussen AT&T en TimeWarner is goedgekeurd, verwachten analisten dat de producties van alle dochterondernemingen (waaronder het populaire HBO) op korte termijn in een aparte streamingdienst worden gebundeld.

Prijzen voor de nieuwe Apple-dienst zijn nog niet bekend.

Bekijk meer van

Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.