training eu starters

— donderdag 18 juni 2015, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Zorgen om Apple-nieuwsdienst

Justin Sullivan / AFP

Chef Digitaal van de Volkskrant Laurens Verhagen maakt zich zorgen over de aangekondigde plannen van Apple om met een eigen nieuwsapp te komen, waarin een redactie van Apple het nieuws selecteert. Apple werft momenteel voor redacteuren, schrijft Verhagen op de Volkskrant-techblog. Op zich heeft Verhagen geen problemen met een fraai vormgegeven app waarin het beste nieuws van de wereld samenvloeit. Maar er is nog veel onbekend over de redactionele koers: is er plek voor kritische stukken over Apple zelf? Of lovende teksten over Samsung of mooie vondsten bij Google? Laatste wijziging: 18 juni 2015, 11:48

De wijze waarop Apple de pers bespeelt is vaak voorbeeldig, maar wie uit de gratie raakt, komt er bij het bedrijf niet meer in. Verhagen wijst verder op de niet gebruikelijke opt-out-regeling voor uitgevers: Apple neemt uitgaven in de nieuwe dienst op, tenzij er actief bezwaar wordt gemaakt.

Bekijk meer van

Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.