anner smart octo

— vrijdag 12 maart 2021, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Parler definitief niet terug op Apple-apparaten

© Thiago Prudencio / SOPA

Apple laat het sociale netwerk Parler definitief niet terugkeren in zijn App Store. Volgens Apple is Parler, dat zich profileert als vrijhaven voor de vrijheid van meningsuiting en vooral populair is onder rechtse aanhangers van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, een plek waar “haatdragend, racistisch en discriminerend materiaal” wordt gedeeld.

Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg in handen heeft. Parler werd begin dit jaar uit Apple’s appwinkel gehaald, in de nasleep van de bestorming op het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Via het platform zouden Trump-aanhangers elkaar hebben opgeroepen geweld te gebruiken bij de rellen. Parler deed volgens Apple te weinig om geplaatste berichten op het platform te controleren. Volgens het techbedrijf is er sinds die tijd nog weinig veranderd. Reden genoeg voor Apple om Parler niet te laten terugkeren. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Parler

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.