e learning nvj

— maandag 22 februari 2016, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Apple-baas Tim Cook pleit voor privacycommissie

Justin Sullivan / AFP

Apple-topman Tim Cook denkt dat de Amerikaanse regering het beste een commissie of panel met experts kan oprichten, om te discussiëren over hoe technologie, spionage en burgervrijheden samen aangepakt moeten worden. Dat stelt de topman in een interne brief die is verzonden aan personeel, aldus TechCrunch. Laatste wijziging: 22 februari 2016, 15:47

Apple zou graag deelnemen aan een dergelijk initiatief om de gevolgen voor bijvoorbeeld handhaving, nationale veiligheid en privacy te bespreken. Cook zegt in de brief dat Amerika “altijd het sterkst is geweest als iedereen samenwerkte”. 

In de brief bedankt hij werknemers voor hun steun in het huidige privacydebat. Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst FBI via de federale rechter Apple heeft verzocht een iPhone te ontsleutelen. De telefoon is gebruikt door een van de schutters bij het bloedbad in de Amerikaanse stad San Bernadino in december. Apple weigert de FBI te helpen omdat er volgens het techbedrijf een gevaarlijk juridisch precedent kan worden geschapen. De FBI zou op die manier vaker de hulp van Apple kunnen afdwingen.

De FBI zegt overigens in een eigen brief geen precedent te willen creëren met de zaak. Op maandag bleek dat een aantal slachtoffers van deze aanslag ook wil dat de telefoon wordt gehackt. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Tim Cook FBI Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.