— dinsdag 10 augustus 2021, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Anti-vaxxers bestormen oud kantoor BBC

Aanhangers van Viruswaanzin demonstreerden in 2020 bij het voormalige redactiekantoor van het AD, aan de Marten Meesweg 35 - © Pieter Stam de Jonge/ANP

Boze Britse anti-vaxxers hebben maandag een gebouw in Londen bestormd in de veronderstelling dat de Britse publieke omroep BBC er is gevestigd. Die is echter zeker al tien jaar geleden verhuisd. Wel worden er wat dagprogramma's van ITV opgenomen. Het kwam voor de deur tot schermutselingen met de politie.

Honderden mensen schreeuwden buiten de studio’s ‘schaam je’ terwijl een deel van hen de strijd aan ging met politiemensen.

De Britse krant The Guardian  meldt dat de BBC de laatste tijd vaker last heeft van anti-vaxxers die hen het werken moeilijk maken. De omroep wil er zelf niet op reageren. Ook heeft de BBC het nieuws dat het gebouw werd bestormd niet gebracht.

In Nederland heeft de nieuwsorganisatie van de NOS ook last van demonstranten die journalisten het werk moeilijk maken. Daarom zijn al stickers met de naam van de NOS van voertuigen afgehaald en worden verslaggevers regelmatig beveiligd tijdens hun werk.

Bekijk meer van

NOS BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.