— maandag 10 februari 2014, 09:21

ANP start met ‘Twitter-dashboard’

Het persbureau ANP gaat - net als de redactie van NU.nl - gebruik maken van het zogeheten Twitter-dashboard van RTreporter. ANP heeft een jaarcontract gesloten voor de dienst die het signaleren van nieuws op Twitter in een vroeg stadium mogelijk moet maken. Het dashboard is door het ANP nu geintegreerd in het nieuwsgaringsproces. "De doelstelling was om minimaal vijf keer per week op het spoor te komen van een naar ANP-maatstaven nieuwswaardig item. Die doelstelling is ruim gehaald", aldus Johan Groeneveld, adjunct-hoofdredacteur van ANP. Er zijn de afgelopen tijd meer initiatieven om Twitter-verkeer geautomatiseerd te analyseren. Recent kondigden zowel CNN als persbureau Reuters aan dergelijke automatische speurders in te zetten om nieuws in een vroeg stadium op te merken.

Bekijk meer van

Twitter RTreporter NU.nl ANP
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.