— vrijdag 5 januari 2018, 08:48 | 0 reacties, praat mee

ANP levert internationale video’s van AFP

Het ANP levert vanaf maandag, exclusief voor de Nederlandse markt, video's van het Franse persbureau AFP. Het ANP had al een exclusief contract voor AFP-foto’s. Bij video’s gaat het om ruw beeldmateriaal van internationaal nieuws. AFP covert zeker 80 nieuwsonderwerpen per dag.

Die beelden worden ruw aan de afnemers in Nederland geleverd. De ANP-redactie kiest uit het aanbod ook dagelijks ongeveer 10 onderwerpen die naar het Nederlands worden vertaald. Daarnaast zijn er dagelijks online onderwerpen in het Engels beschikbaar. Binnenkort worden aan de dienst ook live-streams toegevoegd.

Sinds deze zomer produceert het ANP ook dagelijks zo’n twintig binnenlandse video-onderwerpen. Dat zijn geen afgemonteerde onderwerpen, maar zogenaamde flashes, quotes en korte interviews. Grote mediabedrijven als De Persgroep, Mediahuis en Sanoma zijn inmiddels al klant.

Het ANP verwacht dat die klanten ook interesse hebben voor de internationale beelden.

Marcel van Lingen, directeur/hoofdredacteur van het ANP: ‘Wij ontwikkelen ons in rap tempo naast een persbureau voor foto’s en tekst ook tot een persbureau voor bewegend beeld. Wij zijn inmiddels voor onze klanten een bedrijf waar ze voor nieuws in alle vormen terecht kunnen. Actueel internationaal videomateriaal van topkwaliteit is de kers op de taart.’

Adjunct-hoofdredacteur Johan Groeneveld: ‘Ik ben erg blij met deze exclusieve overeenkomst met AFP. Zij zijn een toonaangevend persbureau met een wereldwijde aanwezigheid. Ze zijn bijzonder goed aanwezig in de Arabische landen maar ook daarbuiten.’

Groeneveld verwacht veel van de live beelden. ‘AFP is bij grote nieuwsgebeurtenissen in de wereld altijd als een van de eersten aanwezig. En wat er in Iran gebeurt, een ramp in Mexico of de verkiezingen in de VS, je kunt er vanaf maandag live bij zijn.’

Het aanbod van AFP wordt in drie verschillende pakketten aangeboden, ruwe beelden voor de omroepen, Engelstalige onderwerpen voor online en de vertaalde versie. Later komt daar het pakket met live beelden nog bij.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.