training eu starters

— donderdag 22 januari 2015, 15:11 | 0 reacties, praat mee

ANP richt islamdesk op

Het Nederlandse persbureau ANP gaat een 'islamdesk' oprichten. Dat bevestigt de hoofdredacteur van ANP, Marcel van Lingen, in gesprek met NU.nl na berichtgeving van BNR. De gebeurtenissen in Parijs vormden de directe aanleiding om tot de oprichting van een islamdesk over te gaan. In overleg met de redactie zal invulling worden gegeven aan de desk. Over de specifieke invulling kan Van Lingen nu nog niet veel zeggen, behalve dat de mensen die aangesteld zullen worden niet per se journalist hoeven te zijn. Laatste wijziging: 24 januari 2015, 10:45

Van Lingen: “Ik wil dat we mensen hebben die ons tot de bron kunnen leiden; mensen die lijntjes hebben.” Van Lingen zegt te merken dat het ANP niet precies tot de kern komt als het gaat om de islam. “Als ik de meest bekende, of misschien zelfs meest radicale, imam van Nederland wil interviewen, dat weet ik bij God niet hoe ik bij hem terecht moet komen.” Van Lingen denkt dat alle Nederlandse mediabedrijven daar last van hebben.

Bekijk meer van

Marcel van Lingen ANP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.