NVJ compleet lid

— vrijdag 3 december 2021, 10:15 | 0 reacties, praat mee

ANP neemt LocalFocus over

ANP neemt LocalFocus over

Het ANP lijft datavisualisatieplatform en persbureau LocalFocus in. De eigenaren en medewerkers van het bedrijf worden onderdeel van het ANP. Met LocalFocus is het mogelijk om actuele data snel om te zetten in grafieken en kaarten. Laatste wijziging: 6 december 2021, 09:03

Dat maakt het ANP bekend in een persbericht. Volgens algemeen directeur Martijn Bennis vult LocalFocus de diensten van het ANP perfect aan. De twee partijen werken sinds oktober 2020 samen en verzorgen sindsdien een non-stop nieuwsfeed, met daarin jaarlijks 750 nieuws-infographics.

LocalFocus werd opgericht in 2013 en werkt inmiddels samen met tientallen media-organisaties. Ook andere organisaties kunnen de visualisatiesoftware van het datavisualisatieplatform gebruiken. Bij het ANP krijgt LocalFocus volgens directeur Jelle Kamsma de ruimte om innovatieve diensten op het gebied van datajournalistiek en visualisatie te bedenken en uit te voeren. “Ook gaan we verkennen of ons model door buitenlandse persbureaus kan worden toegepast.”

Bekijk meer van

LocalFocus ANP

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.