— donderdag 29 september 2016, 12:10 | 0 reacties, praat mee

ANP neemt agendadienst Zapaday over

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) neemt nieuwsagenda Zapaday over. Alle activiteiten worden voortgezet onder de naam ANP Agenda. De redacteuren en ontwikkelaars van Zapaday gaan nauw samenwerken met de agendaredactie en het ontwikkelteam van het ANP. Het persbureau werkte al samen met Zapaday.

De nieuwsagenda van het ANP en de agenda’s van Zapaday komen tot stand door enerzijds redactiewerk en anderzijds de data van gespecialiseerde zoekmachines. Daarbij wordt geput uit meer dan vierduizend bronnen - variërend van deelagenda’s tot artikelen, blogs of andere publicaties waarin nieuwswaardige gebeurtenissen worden aangekondigd. Gebruikers van de agenda kunnen rubrieken makkelijk combineren met hun eigen nieuwsagenda’s en planning.

Guido van Nispen, CEO van het ANP en Novum Nieuws: ‘Wij zien grote kansen voor de uitbouw van de ANP Agenda. Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van onze agendadiensten. Op dat fundament bouwen we stevig voort, vandaar ook dat wij de technologie en mensen van Zapaday bij ons onderbrengen’’.

Johan Groeneveld, adjunct-hoofdredacteur van het ANP: ‘Voor onze klanten, maar ook voor onszelf, zijn de agenda’s zo belangrijk dat we Zapaday helemaal naar ons toe trekken. Inspelen op future news is wezenlijk onderdeel van elke redactievoering. We gaan daarom zowel in de breedte - het aantal rubrieken en bronnen - als in de diepte van de ANP Agenda - de informatiedichtheid - uitbreiden. Met maximale service voor onze klanten.’

Groeneveld bedoelt met het uitbreiden van de informatiedichtheid dat bij een rechtszaak bijvoorbeeld ook wordt gemeld wanneer de persrechter beschikbaar is voor commentaar en een dossier wordt toegevoegd met alle achtergronden.‘Veel redacties gebruiken de ANP Agenda als een basis om te anticiperen en te plannen, dat scheelt ze behoorlijk wat productiewerk in huis. We hebben veel plannen om de ANP Agenda completer te maken, en natuurlijk gaan we ook goed kijken hoe we ‘m nog toegankelijker kunnen maken, onder andere via onze mobiele app.’

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.