— maandag 14 november 2016, 11:28 | 0 reacties, praat mee

Andries Knevel op intensive care na Bolivia-reis

Andries Knevel | Bas Czerwinski / ANP

De Evangelische Omroep (EO) meldt dat presentator Andries Knevel (62) ernstig ziek is. Hij liep in Bolivia, waar Knevel opnamen maakte voor het programma EO Metterdaad, een legionellabesmetting op. Knevel ligt op de intensive-care. Laatste wijziging: 14 november 2016, 14:47

De omroep vraagt het publiek om voor de presentator en zijn familie te bidden. Geschreven medeleven kan via een beterschapskaart, die de omroep aan de familie verder leidt.

Mensen kunnen besmet raken met de legionella-bacterie als deze door bijvoorbeeld douches, fonteinen of sproei-installaties verneveld wordt en wordt ingeademd. In 1999 raakten ruim tweehonderd mensen besmet tijdens een beurs in het Friese Bovenkarspel, waar ook (demonstratie)-bubbelbaden waren opgesteld.

Uiteindelijk stierven 32 mensen aan de besmetting, wat het de omvangrijkste en dodelijkste legionella-uitbraak in Nederland maakt.

Bekijk meer van

EO Andries Knevel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.