— vrijdag 7 mei 2021, 15:42 | 1 reactie, praat mee

Andere Tijden na 21 jaar van de buis, petitie voor behoud programma al 22.000 keer ondertekend

© PXHere

UPDATE Het geschiedenisprogramma Andere Tijden verdwijnt met ingang van volgend jaar van televisie. Met ingang van volgend jaar wordt het programma niet meer uitgezonden. Een petitie voor het behoud van het programma is inmiddels al meer dan 22.000 keer ondertekend. Laatste wijziging: 10 mei 2021, 08:22

Het programma sneuvelt vanwege een koerswijziging bij de NPO, dat in wil zetten op verjonging. Dat bevestigt omroep NTR tegen het Algemeen Dagblad. De NTR laat weten Andere Tijden als instituut te beschouwen en het te betreuren dat het programma ermee stopt. Het komende jaar zullen er nog wel speciale uitzendingen van Andere Tijden zijn, maar om hoeveel afleveringen het gaat is nog niet bekend. Ook over online afleveringen en een podcast wordt nog gesproken.

Andere Tijden bestaat al 21 jaar en wordt gemaakt door de NTR en de VPRO. Drie jaar geleden werd de uitzendfrequentie van het programma vanwege bezuinigingen al teruggeschroefd van 35 afleveringen per seizoen naar 18.

Niet alleen Andere Tijden krijgt klappen te verduren door de koerswijziging bij de NPO. Eerder werd al bekend dat Radar en Opsporing Verzocht het met minder afleveringen moeten gaan stellen.

Op het nieuws dat Andere Tijden gaat stoppen, kwam op sociale media veel kritiek. Inmiddels is er een petitie gestart, die moet leiden tot behoud van Andere Tijden. Deze is al meer dan 22.000 keer ondertekend.

Het verdwijnen van Andere Tijden leidt ook tot vragen in de Tweede Kamer. CDA’er Lucille Werner, die zelf voor de NPO Lingo presenteerde, vraagt zich af of het niet juist aan de publieke omroep is “om programma’s te maken die ’een slag dieper graven?”. Ze kondigt aan vragen te stellen aan de minister. Ook JA21-voorman Joost Eerdmans (eveneens voormalig NPO-presentator) vindt dat het programma hoort bij de publieke taak.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ronald Schutten, 7 mei 2021, 11:03

Schandalig. De bevolking vergrijs, jongeren hebben andere kanalen en gaan heus niet terug naar de NPO als je gewoon programma’s verwijdert.
Die hebben inmiddels hun eigen kanalen.
Kan die man niet weg. Die brengt niks goeds.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.