— vrijdag 13 juli 2018, 16:10 | 0 reacties, praat mee

ANBO verliest zaak tegen FTM en Meldpunt!

Follow the Money (FTM) en Omroep Max hebben een kort geding gewonnen dat door de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) was ingediend, meldt FTM.

Follow the Money-redacteur Kim van Keken heeft in samenwerking met televisieprogramma Meldpunt! van Omroep MAX diverse artikelen gepubliceerd over de krimpende ledenaantallen bij de ANBO, de conflicten bij de ouderenbond en de rol van directeur Liane Den Haan daarin. Op de dag van de eerste publicatie lichtte FTM-oprichter Eric Smit in de uitzending van Meldpunt! de bevindingen van FTM toe.

De ANBO klaagde Omroep Max en FTM aan voor beschadigen van de reputatie van de ANBO, geen deugdelijk journalistiek onderzoek hebben verricht, het overschrijden van de grenzen van de vrijheid van meningsuiting, gebrek aan hoor- en wederhoor en feitelijke onjuistheden hebben gepubliceerd. De ouderenbond eiste dan ook dat zowel de uitzending van Meldpunt! als het eerste FTM-artikel zou worden verwijderd en ze moesten zoekmachines ook vragen de uitzending en het artikel uit hun zoekresultaten te verwijderen. Er werd een schadevergoeding en een preventief publicatieverbod geëist.

De rechter maakte korte metten met de ANBO: geen van hun eisen werd ingewilligd. De ANBO is veroordeeld tot het betalen van de kosten van het proces. Meer bij Follow the Money

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.