banner festival 23

— donderdag 29 september 2022, 14:48 | 0 reacties, praat mee

Amsterdam vernoemt brug naar doodgeschoten fotograaf Jeroen Oerlemans

© ANP

Brug 422, de verbinding tussen de Diepenbrockstraat en de Wielingenstraat in Amsterdam-Zuid, zal op zondag 2 oktober vernoemd worden naar de omgekomen fotograaf Jeroen Oerlemans. Laatste wijziging: 30 september 2022, 07:39

Oerlemans werd in 2016 neergeschoten door een sluipschutter van Islamitische Staat. Vrienden, collega’s en familieleden van Oerlemans organiseren zondagmiddag een kleine bijeenkomst om “de herinnering van Oerlemans levend te houden”, zo laat fotoagentschap DeBeeldunie weten. Om 15:00 uur zullen vrienden en collega’s enkele herinneringen aan Oerlemans ophalen. De brug bevindt zich vlakbij het huis van Oerlemans, waar zijn weduwe nog steeds woont.


De locatie van de naar Oerlemans te vernoemen brug. Bron: DeBeeldunie

Boes Hogewind, de weduwe van Oerlemans, laat aan Het Parool weten erg trots te zijn.  De brug wordt nu pas naar hem vernoemd, omdat het gemeentelijk beleid is van de gemeente Amsterdam om bruggen pas naar iemand te vernoemen als zij tenminste vijf jaar geleden overleden zijn. Toen Hogewind haar verzoek uiteindelijk na vijf jaar indiende, werd dat direct gehonoreerd.

“Het is natuurlijk cool. En er zit ook wel een soort humor in. Zoals zijn goede vriend Joeri Boom het zegt: ‘Jeroen liet nooit over zich heenlopen en nu loopt straks iedereen over hem heen.’ Het was zijn leven. Het waren zijn keuzes. Maar dit was natuurlijk nooit de bedoeling”, zegt Hogewind tegen de krant.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.