word actief nvj klein

— woensdag 17 augustus 2022, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Amsterdam parkeert Woo-verzoek rondom Rijxman wegens ‘politieke gevoeligheid’

ANP

De gemeente Amsterdam heeft een informatieverzoek onder de Wet open overheid (Woo) uitgesteld vanwege 'politieke gevoeligheid'. Dat meldt BNR, dat het uitstel schriftelijk bevestigd kreeg door de behandelend ambtenaar van het Stedelijk Team Openbaarheid. De verzochte informatie zou momenteel te precair zijn en een overschrijding van de behandelingstermijn rechtvaardigen. Laatste wijziging: 18 augustus 2022, 08:33

Vorige maand kondigde het Commissariaat voor de Media een onderzoek aan naar processen bij de NPO “die belangenverstrengeling of de schijn van belangenverstrengeling moeten voorkomen”.

Eerder bleek Rijxman in 2017 op vakantie te zijn geweest met toenmalig staatssecretaris Sander Dekker. Dekker was op dat moment verantwoordelijk voor de financiering van de publieke omroep.

Een NPO-klokkenluider die alarm sloeg over constructies waarmee het salarisplafond in de publieke omroep werden omzeild, klaagde dat de zaak werd doorverwezen naar secretaris-generaal Marjan Hammersma van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Die bleek echter een “innige vriendschap” te onderhouden met Rijxman. “Had ik geweten van de privé-relatie, dan had ik het gesprek nooit gevoerd”, vertelde de klokkenluider in BNR-mediapodcast Koster en Van Dijk.

BNR Nieuwsradio stelt dat het zelden voorkomt dat de overheid zo open is over de exacte reden van weigering.

Bekijk meer van

Koster en Van Dijk BNR

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.