— vrijdag 11 maart 2016, 14:19 | 0 reacties, praat mee

Amnesty en AdBlock werken samen tegen censuur

In het kader van de internationale dag tegen internetcensuur, zaterdag 12 maart, verschijnen er speciale advertenties om te protesteren tegen censuur. Mensenrechtenorganisatie Amnesty en adblocksoftware AdBlock werkten daarvoor samen met NSA-klokkenluider Edward Snowden, de Russische protestband Pussy Riot en de Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

AdBlock-ceo Gabriel Cubbage begrijpt dat gebruikers van zijn software wellicht gek zullen opkijken als zij plotseling toch advertenties te zien krijgen, maar legt uit dat het voor het goede doel is. “Neem een moment om in overweging te nemen dat in een wereld die steeds meer om informatie draait, je je recht op vrije meningsuiting verliest wanneer je recht op privacy wordt bedreigd.” 

De wereldwijde advertentiecampagne zal zichtbaar zijn voor gebruikers van Adblock. AdBlock heeft zo’n 50 miljoen gebruikers. Meer bij Amnesty / AdBlock / NU.nl

Bekijk meer van

Amnesty International AdBlock

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.