word studentlid

— woensdag 14 december 2022, 15:14 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse voetbaljournalist Wahl stierf aan verwijde aorta

Amerikaanse voetbaljournalist Wahl stierf aan verwijde aorta
© Associated Press/Hassan Ammar

De bekende Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl, die overleed op de tribune bij de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië, is gestorven aan een aneurysma aan zijn aorta. Dat is een aandoening waarbij de belangrijke slagader wijder dan normaal is en uiteindelijk kan scheuren. Laatste wijziging: 14 december 2022, 15:47

De weduwe van Wahl, arts en medisch journalist Céline Gounder, heeft de doodsoorzaak woensdag bekendgemaakt op de Amerikaanse zender CBS, de werkgever van haar man. Volgens Gounder was er geen sprake van verdachte omstandigheden, “dit was zich waarschijnlijk al jaren aan het opbouwen”. Wahls broer zei eerder dat anderen mogelijk verantwoordelijk waren voor zijn overlijden, maar dat nam hij later terug.

Wahl, die 49 jaar werd, was een van de bekendste Amerikaanse sportjournalisten. Als een van de eerste verslaggevers in zijn land legde hij zich toe op voetbal, dat toen nog een relatief kleine sport was. Enkele dagen voor zijn dood werd hij kort vastgehouden door autoriteiten in Qatar omdat hij in een regenboogshirt verscheen bij het stadion waar de VS tegen Wales zouden spelen.

Wahl zakte in elkaar tijdens de verlenging van de wedstrijd van Oranje. Hulpverleners probeerden hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Zijn lichaam is overgebracht naar de Verenigde Staten en in New York onderzocht door een schouwarts.

Bij de wedstrijd van Oranje is ook een beveiliger in het stadion om het leven gekomen. De man, naar verluidt een 24-jarige arbeidsmigrant uit Kenia, zou ten val zijn gekomen. In een ziekenhuis bezweek hij dinsdag aan zijn verwondingen. De WK-organisatoren zeggen woensdag dat ze onderzoek doen om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Bekijk meer van

WK Voetbal Qatar Grant Wahl

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.