— woensdag 30 juni 2021, 12:47 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse media zien online bezoek kelderen sinds vertrek Trump

© Pixabay

Sinds het einde van de regeerperiode van de Amerikaanse president Donald Trump, hebben media in de Verenigde Staten hun online bezoek flink zien teruglopen. Vooral uitgaven en zenders met een duidelijke politieke kleur zagen flinke dalingen. Laatste wijziging: 30 juni 2021, 12:49

Dat schrijft Axios. Het medium groepeerde uitgevers van nieuwsmedia op basis van hun politieke kleur. Vervolgens bracht Axios per medium de bezoekcijfers van de website en de app in kaart. Daarnaast keek de nieuwssite naar interactie op sociale media.

De hardste klappen waren er voor de media aan de rechterkant van het politieke spectrum. Uiterst rechtse media, waaronder Newsmax en The Federalist, zagen hun hun maandelijkse bezoek en interactie met 43,8 procent dalen. Bij gematigdere rechtste media, waaronder Fox News en Daily Caller, daalde het maandelijkse bezoek in totaal met 26,9 procent.

Ook uiterst linkse media, zoals Mother Jones en Raw Story, kregen rake klappen. Het bezoekaantal van de media in die categorie daalde met 27,3 procent. Bij gematigde linkse media was de terugloop aan bezoekers nog het laagst. In die groep daalde de maandelijkse online interactie, het appgebruik en het bezoek aan de website met 17,3 procent.

De main stream media had volgens Axios ook last van dalende interactie en bezoekcijfers. De uitgaven in die categorie, The New York Times, Wall Street Journal, USA Today en Reuters, zagen hun maandelijks bezoek en interactie met 18,3 procent dalen.

Bekijk meer van

Verenigde Staten Donald Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.