Tegel Beeld en Geluid

— maandag 13 augustus 2018, 09:48 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse kranten komen in actie tegen Trump

Screenshot van site Boston Globe - © Boston Globe

Aanstaande donderdag zullen ruim 100 Amerikaanse kranten allemaal een redactioneel plaatsen waarin ze zich verzetten tegen de retoriek van Donald Trump. De Amerikaanse president omschrijft de pers regelmatig als de vijand van het volk en verspreider van nepnieuws. de afgelopen weken neemt dat toe.

De actie is afkomstig van de Amerikaanse krant Boston Globe. “We stellen voor om op 16 augustus een redactioneel te publiceren over de gevaren van de aanval van de overheid op de pers en vragen anderen te vragen om hun eigen editorials op dezelfde datum te publiceren,” zei The Globe in zijn pitch tegen collega-papers.

De deelnemende kranten zullen dus niet allemaal dezelfde boodschap brengen, maar hun eigen redactioneel over het onderwerp schrijven. De impact van Trumps aanval op journalistiek ziet er volgens de initiatiefnemer immers in Boise anders uit dan in Boston. Meer bij CNN / Boston Globe

Bekijk meer van

Donald Trump Boston Globe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.