— donderdag 16 juni 2016, 14:06 | 0 reacties, praat mee

Boston Globe start campagne tegen verkoop vuurwapens

De Amerikaanse Boston Globe is een campagne begonnen tegen de verkoop van automatische en semiautomatische wapens. Op de voorpagina is een beeld van een automatisch wapen te zien met de tekst Make it stop. Aanleiding is het bloedbad in Florida, waarbij afgelopen zondag 49 mensen werden doodgeschoten met een automatische wapen.

In een hoofdredactioneel legt de krant uit waarom de wapenwetgeving nu toch echt moet veranderen. Het verbod op automatische wapens is in 2004 verlopen en niet verlengd. De krant houdt sindsdien bij hoeveel mensen door die wapens zijn gedood. De teller staat op 411 doden bij 47 massale schietpartijen.

Deze week zijn meer kranten campagnes begonnen. De Britse krant The Sun roept op tot een Brexit, terwijl het AD Groot-Brittannië juist vraagt om in de Europese Unie te blijven. Een al wat langer lopende campagne is die van de Britse krant The Guardian: Keep it in the ground in het kader van klimaatverandering en fossiele brandstoffen.

Bekijk meer van

Boston Globe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.