persveilig seminar

— vrijdag 30 maart 2018, 13:50 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse keten haalt ‘vrouwonvriendelijk’ Cosmopolitan uit zicht

Even snel de laatste editie van Cosmopolitan oppikken bij de kassa is er bij de Amerikaanse keten Walmart niet meer bij. De titel verdwijnt onder druk van het National Center on Sexual Exploitation (NCSE) in het gewone tijdschriftenschap, waar het veel minder in de kijker ligt. De activistengroep vindt Cosmopolitan vrouwonvriendelijk, omdat de covers in de ogen van NCSE vaak pikant zijn. Laatste wijziging: 30 maart 2018, 14:31

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder USA Today en The New York Times. Volgens NCSE-directeur Dawn Hawkins brengt Cosmopolitan dezelfde boodschap rond vrouwelijke seksualiteit als Playboy.

In de Verenigde Staten plaatsen supermarkten een deel van hun tijdschriften in de etalage aan de kassa, om consumenten er tijdens het wachten van te overtuigen een magazine te kopen. Walmart stelt dat het verplaatsen van het magazine puur en alleen een zakelijke beslissing is, maar dat er wel is geluisterd naar de bezorgdheden van NCSE. De wijziging geldt voor alle 5000 vestigingen van Walmart.

Bekijk meer van

Walmart Cosmopolitan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.