— dinsdag 3 oktober 2023, 10:45 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse freelancejournalist thuis doodgeschoten

Kruger adopteerde weinig kansrijke katten uit het asiel, zoals Mason. Kruger werd maandagnacht thuis doodgeschoten. | 6ABC Philadelphia / YouTube

In de Verenigde Staten is maandagnacht een 39-jarige journalist in zijn huis doodgeschoten. Josh Kruger schreef voor diverse media in de regio Philadelphia, over onder meer dakloosheid, verslaving en homorechten. De politie denkt niet direct dat zijn journalistieke werk aanleiding was, omdat toegang niet is geforceerd en Kruger de dader mogelijk kent. Laatste wijziging: 3 oktober 2023, 10:47

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) zegt in een verklaring geschokt te zijn door de moord. Het CPJ stelt dat de politie het nog te vroeg vindt om een motief aan te wijzen. Moorden op journalisten zijn in de Verenigde Staten zeer zeldzaam.

In september vorig jaar vermoordde een lokale politicus onderzoeksjournalist Jeff German van dagblad Review-Journal in Las Vegas. German had bericht over diens wangedrag. Toen politicus Robert Telles zijn herverkiezing verloor, verweet hij German dat.

Niet minder verontrustend, blijken Amerikaanse politici vaker te fantaseren om lastige persmuskieten uit de weg te ruimen. Afgelopen zomer werden na onderzoek geen strafbare feiten vastgesteld.

Afgelopen april meldde Kruger dat er bij hem was ingebroken, volgens hem door een voormalige partner die mogelijk een kopie van de voordeursleutel had bemachtigd. Hij had daarna de sloten gewijzigd, meldt The Inquirer.

Bekijk meer van

Verenigde Staten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.