Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 7 juli 2017, 11:00 | 3 reacties, praat mee

‘Als ik al iets ben, dan is het sociaaldemocraat’

‘Extreemrechts’, ‘fascistisch’: steeds vaker ziet AD-journalist Wierd Duk (57) zich in een dubieuze hoek geplaatst. De man die nimmer hapert als de camera’s draaien over borderline-gedrag, zijn Russische underground vrienden en naïeve collega’s. ‘Politiek correct denken is laf en makkelijk.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

F.H. van Essen, 10 juli 2017, 20:12

Wierd krijgt van mij het compliment dat mannen die niet weglopen van een gevecht horen te krijgen; een betrouwbare, sterke vent, een man die zijn rug recht houdt.  En een mensch, geen twijfel aan. (Geboren Brabander?? Fries toch… of is het de mix?)
Zijn positionering over Geert en de PVV begon bij de GPD, en ik kan zeggen dat Wierd daar meteen, vanaf het eerste moment dat hij in redactievergaderingen zei dat zó veel stemmers toch niet alleen maar kwaadwillige slopers van de democratie konden zijn, en aandacht verdienden, achterbakse tegenstand kreeg. Ik denk dat hij navigeert op zijn geweten, zeldzaam.
Mocht ik met mijn bootje omslaan, waar dan ook, heb ik liever de sterke rug van W. Duk in de buurt dan de pleasers-intriganten die zweren bij het affakkelen van een ongewenste mening. Als oud-GPD’er ben ik net als Syp Wynia een beetje trots op hem.
Overigens: Wierd krijgt het hier niet voor niks, in dit collegiaal opgeschreven maar kritische en afstandelijke interview - goed BG!
Fred van Essen

Jan Everhard, 11 juli 2017, 00:04

Wierd Duk zegt: “Ik vind dat wijd verbreide politiek correcte denken laf, moraliserend en makkelijk.” Ik ben benieuwd wat hij daarmee bedoeld. Los van de vraag wat nu precies politiek correct denken is - volgens mij is dat bij een partij als de VVD iets anders dan bij een partij als de SP - kan je het niet laf noemen. En wat zou er gemoraliseerd moeten worden? Als het politiek correct denken zo wijdverspreid is hoef je niet te moraliseren. Een makkelijk denken ..... wat is dat?

Peter de Leeuw, 11 juli 2017, 03:00

Ach ja. Wij zeiden altijd tegen elkaar: als Wierd maar geen correspondent in de VS wordt. Want als Amerikanen zijn naam uitspreken, is hij een gekke eend. En dan komt hij ook nog uit Hooge Zwaluwe. Ach, ach, die Wierd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.