— maandag 28 juni 2021, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Allard Besse directeur journalistiek van ADR Nieuwsmedia

Allard Besse (r). - © Foto: ANP

Allard Besse, hoofdredacteur van de Stentor, wordt per 1 september 2021 directeur journalistiek van ADR Nieuwsmedia. In zijn nieuwe rol wordt hij coach en aanjager van de ADR-titels. Besse neemt alle taken over die nu nog zijn belegd bij de managing editor ADR digital, Rennie Rijpma. Zij kan deze functie niet combineren met het hoofdredacteurschap van AD.

Zijn takenpakket omvat verder het stimuleren van nauwere samenwerking, met name die tussen de centrale redactie in Rotterdam en de regionale titels van DPG Media, aldus DPG Media in een persbericht.

Verder initieert, faciliteert en ondersteunt hij de ontwikkeling en introductie van nieuwe ADR-brede digitale vernieuwingen. Als directeur journalistiek is hij tevens eindverantwoordelijk voor de niet-nieuws gerelateerde onderdelen van de kubusapp of site, zoals FUN, Topics en videocontent van externe partners.

Directeur/uitgever Erik van Gruijthuijsen: ‘Allard heeft zich de afgelopen zes jaar bij de Stentor gemanifesteerd als een onstuitbaar vernieuwer. Zijn kwaliteiten als journalist kenden we al uit zijn jaren bij AD, maar als hoofdredacteur gaf hij de Stentor sterke impulsen voor het maken van krant en site van een andere stijl, toon en inhoud. Online stapelde hij vernieuwing op vernieuwing, met een enorme groei van het online-bezoek als resultaat. Hij ontwikkelde tevens grote liefde voor regionale journalistiek. Die mix van kwaliteiten, in combinatie met zijn werklust, geeft ons het vertrouwen dat we met Allard erbij meer vaart kunnen geven aan het realiseren van onze digitale ambities en het verbeteren van onze journalistiek.’

Voor de Stentor wordt gezocht naar een opvolger.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.