website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

ADR Nieuwsmedia zoekt 50 journalisten

Dolf Rogmans — Geplaatst in dagblad op vrijdag 25 mei 2018, 08:48

Nieuws Bij de dagbladen van ADR Nieuwsmedia zijn 50 vacatures. Het Algemeen Dagblad en de regionale titels zijn druk met werven van journalisten die de kranten kunnen helpen bij hun inmiddels fors ingezette digitale transitie.

De vacatures zijn ontstaan omdat bij een eerdere banenreductie niet 60 mensen (55 fte) maar ruim honderd mensen vertrokken. Bart Verkade, zakelijk directeur de Persgroep: ‘We hadden een budget en doelstellingen voor vertrekregelingen. Toen bleek dat er meer belangstelling was dan nodig hebben we toestemming gekregen met meer mensen een regeling te treffen. Daarnaast was er in die periode ook het normale natuurlijke verloop van mensen die een andere baan vonden en met pensioen gingen. Zodoende hebben we nu 50 nieuwe mensen nodig’.

Bij dagblad De Stentor leidt dat er bijvoorbeeld toe dat er de komende maanden minstens 10 nieuwe mensen instromen. Hoofdredacteur Allard Besse: ‘Voor ons is het een kans om onze digitale transitie versneld door te voeren. Wij zijn al een heel eind op weg om van een krant een breed mediabedrijf te worden’.

Zo heeft Besse eerder al een eindredacteur van RTV Oost aangenomen. ‘Die heeft de video-poot bij De Stentor opgezet en gaat nu collega’s van Tubantia en De Gelderlander helpen’.

Bij De Stentor beginnen binnenkort ook Sylvia Cools, hoofd nieuws bij Omroep Gelderland en Janko van Sloten, eindredacteur nieuws bij Omroep Gelderland. Besse: ‘We zetten zwaar in op video. We halen mensen die ons daar bij kunnen helpen en we trainen onze eigen mensen. Binnen de hele ADR Nieuwsmedia is de focus op video en De Stentor levert een goede bijdrage aan die groei’.

Maar ook neemt Besse een aantal jonge mensen aan. Hij verwacht de komende maanden alle plekken in te vullen. ‘We nemen de tijd om de juiste mensen te vinden. Ik vind het belangrijk dat ze hart hebben voor de regionale journalistiek. Dat ze er plezier in hebben heel dicht bij hun publiek te staan’.

Ook bij de andere kranten en de centrale redactie in Rotterdam worden mensen gezocht en zijn deels al gevonden. Zo begint Nikki van der Naald van De Limburger bij De Gelderlander als nieuwschef.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.