— donderdag 3 november 2022, 11:47 | 0 reacties, praat mee

Algemeen directeur René Witzel van WPG Uitgevers moet verplicht vertrekken door ‘angstcultuur’ op de redactie

René Witzel, algemeen directeur van WPG Uitgevers, moet per direct vertrekken. Een ruime meerderheid van de redactie vroeg in een petitie om het vertrek van de directeur. Laatste wijziging: 4 november 2022, 12:39

WPG Uitgevers is onder andere eigenaar van Vrij Nederland en De Bezige Bij. Witzel liet nadat de resultaten van de petitie woensdag weten dat hij per direct opstapt, zo schrijft NRC.

Een medewerker - die alleen anoniem met NRC wil praten omdat er op praten met de pers een ontslag op staande voet zou volgen - zegt tegen de krant dat er sprake is van een ‘angstcultuur’ op de redactie. Ook verkeert de uitgeverij in ‘zwaar weer’, zo schrijft de Raad van Commissarissen (RvC) in een brief in bezit van NRC. De RvC riep medewerkers op om ‘mee te werken aan ingrijpende maatregelen’ om het bedrijf weer gezond te maken.

Al sinds de reorganisatie bij het bedrijf in 2013 is het onrustig. Bij die reorganisatie moesten meer dan honderd werknemers gedwongen vertrekken. Ook bij de RvC werden al tweemaal ‘zorgen geuit’ over de vermeende ‘angstcultuur’ op de werkvloer. In de petitie werd Witzel ‘grove onzorgvuldigheid en een stuitend gebrek aan inzicht en empathie’ verweten. Er was woensdag een bijeenkomst met Witzel en het personeel gepland in debatcentrum De Balie in Amsterdam, volgens NRC werd deze bijeenkomst op het allerlaatste moment geannuleerd wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Verschillende medewerkers avn WPG waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Het lukte NRC ook niet om in contact te komen met Witzel en de top van het bedrijf.

Bekijk meer van

WPG Media René Witzel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.