word studentlid

— vrijdag 11 november 2022, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Alex Jones moet nog eens 472 miljoen betalen om complottheorieën

Alex Jones moet nog eens 472 miljoen betalen om complottheorieën
© Zuma Press Wire / Briana Sanchez

Een Amerikaanse rechter heeft de complotdenker Alex Jones opgedragen nog eens 472 miljoen dollar te betalen aan nabestaanden van een schietpartij op een school. Dat komt bovenop het eerdere bedrag van 1 miljard dat Jones al aan andere nabestaanden verschuldigd was, vanwege de complottheorieën die hij verspreid heeft. Laatste wijziging: 11 november 2022, 08:38

Bij een schietpartij op de Sandy Hook-school in de staat Connecticut kwamen in 2012 twintig kinderen en zes leerkrachten om het leven. Jones hield daarna jaren vol dat het allemaal in scène was gezet. Zelfs de rouwende ouders waren volgens Jones volledig verzonnen, gespeeld door acteurs. Dat idee verspreidde hij op zijn populaire platform Infowars. Als gevolg van die complottheorieën werden de nabestaanden bedreigd, zowel op straat als online.

Jones zei over de schietpartij onder andere: “Het was een oefening, een gigantisch theaterstuk. Hebben ze echt een paar kinderen vermoord? Ik weet het niet.” En: “Dit moet onderzocht worden. Ze gebruiken dit duidelijk om achter onze wapens aan te gaan.”

Inmiddels heeft Jones toegegeven dat het drama wel degelijk heeft plaatsgevonden, maar hij weigerde voor de rechtbank zijn excuses aan te bieden aan de nabestaanden. Er loopt nog een derde rechtszaak tegen hem in Texas.

Bekijk meer van

Alex Jones

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.