basis naar compleet

— maandag 3 november 2014, 21:14

Alex Engbers (55) weg bij De Stentor

Alex Engbers vertrekt per 1 januari als hoofdredacteur bij De Stentor. Hij leidde de krant elf jaar. Op 18 december neemt hij afscheid. Engbers stopt ook als bestuurslid van de Raad voor de Journalistiek en als voorzitter van het College van Wegener hoofdredacteuren. Zijn positie bij de regionale krant van Wegener stond ter discussie. Hij had het vertrouwen van een kleine meerderheid van de redactievloer om De Stentor naar een digitale toekomst te leiden. De rest van de redactie koos de zijde van de Wegener-top, die opteert voor een nieuwe hoofdredacteur. Laatste wijziging: 6 november 2014, 15:44

De selectiecommissie, met daarin twee leden van de redactieraad, zag Engbers niet als ideale kandidaat. De keuze leidde tot een tweedeling op de redactievloer. De redactieraad, die zich onvoldoende gesteund voelde, stapte op.

Op de achtergrond speelde mee dat een deel van de journalisten grote moeite had met de invulling door de hoofdredactie van een opgelegde bezuinigingsoperatie. Achttien journalisten verloren hun baan.

Engbers, die gewoon aan het werk is, was al een tijdje in overleg met de directie over een vertrekregeling. “In goed overleg”, gaan beide partijen uiteen, meldt Wegener in een persverklaring.

Susan Duinhoven, CEO/uitgever Oost laat schriftelijk weten: “Ik wil Alex hartelijk bedanken voor de betekenis die hij voor De Stentor heeft gehad, maar ook voor de wijze waarop hij Wegener binnen en buiten het eigen bedrijf altijd heeft vertegenwoordigd. Dat deed hij met grote inzet en met professionele overtuiging.”

Voordat Engbers verhuisde naar De Stentor werkte hij onder meer bij het Utrechts Nieuwsblad, het ANP en Het Parool.

De procedure voor het invullen van de positie van hoofdredacteur bij de Stentor zal binnenkort worden gestart.

Engbers begint 2015 met een sabbatical van een half jaar. Hij wil niet reageren op zijn vertrek.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.