training eu starters

— dinsdag 16 september 2014, 17:12

Wegener wil af van Alex Engbers

Na Kees Pijnappels moet ook Alex Engbers als hoofdredacteur het veld ruimen bij Wegener. Dat heeft Villamedia uit betrouwbare bronnen vernomen. Engbers is hoofdredacteur van De Stentor. Woensdagmorgen vindt er een ingelaste plenaire redactievergadering plaats. De twee redactieleden van de selectiecommissie voor de nieuwe hoofdredacteur zullen tekst en uitleg geven. Als Engbers het niet wordt, dan wordt een nieuwe procedure gestart om een opvolger voor hem te vinden. Laatste wijziging: 16 september 2014, 19:41

De selectiecommissie bestaat verder uit Susan Duinhoven, in haar rol als uitgever, en directeur Peter Stadhouders, (HR & Transitie).

De commissie is unaniem in haar oordeel en krijgt de steun van de redactieraad. Engbers geniet tot op heden het vertrouwen van de werkvloer. 

Maar het is niet zo dat Engbers dé kandidaat voor de redactie is, zegt secretaris Fred Beens van de redactieraad. “We zijn in volle openheid de benoemingsprocedure ingegaan.”

Engbers laat weten dat hij niks mag en wil zeggen. De redactieraad doet er eveneens verder het zwijgen toe. “Ook ik heb heel veel vragen”, zegt voorzitter Nicolai Lensen.

Stadhouders zegt in een reactie dat de directie nog geen besluit heeft genomen. “De selectie- en benoemingsprocedure loopt nog. Het advies is nog niet schriftelijk ingediend.” Wat voor advies dat is, wil hij niet zeggen.

De hoofdredacteuren van de kranten van Wegener hebben allemaal opnieuw moeten solliciteren. Bij de meeste kranten is de procedure afgerond. In bijna alle gevallen volgde de Raad van Bestuur de wens van de redactie.

Bij de Persdienst leidde de benoeming tot een probleem. Kees Pijnappels weigerde op te stappen en spande een kort geding aan dat hij won. In onderling overleg gingen beide partijen uiteindelijk toch uit elkaar.

De benoeming van de hoofdredacteur van het Brabants Dagblad is nog niet afgerond. De verwachting is dat Ton Rooms op zijn plek blijft zitten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.