— woensdag 24 september 2014, 15:07 | 0 reacties, praat mee

Stentor-hoofdredacteur moet vertrekken

Het managementteam van Wegener weigert Alex Engbers te handhaven als hoofdredacteur van De Stentor. De krant krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Dat schrijft CEO Susan Duinhoven in een brief aan de interim redactieraad. De selectiecommissie, waarin Duinhoven zitting heeft als uitgever, oordeelde eerder unaniem dat Engbers niet de gewenste kandidaat is om de krant naar een digitale toekomst te leiden. Tot grote onvrede van de meeste journalisten. Tijdens een ingelaste plenaire vergadering vorige week hield een nipte meerderheid van de redactie vast aan Engbers. Dat werd Duinhoven schriftelijk meegedeeld. Die geeft echter geen krimp. Laatste wijziging: 24 september 2014, 17:26

Het managementteam volgt het advies van de selectiecommissie op. Er waren vier stemmen voor en twee stemonthoudingen, schrijft ze in de brief. De onthoudingen zijn afkomstig van twee leden van het managementteam die deel uitmaken van de selectiecommissie. De vacature gaat weldra de deur uit. De nieuwe hoofdredacteur hoeft niet per se iemand van De Stentor te zijn.

Woordvoerster Angelique Rondhuis van de interim redactieraad zegt dat de journalisten op de werkvloer totaal verdeeld zijn. “De helft van de journalisten vindt dat er iets moet gebeuren, de andere helft vindt van niet”, zegt ze. “Als voorlopige redactieraad heeft het geen zin om een standpunt in te nemen. De ene helft zal voor zijn, de andere helft tegen. Daarom stellen we ons neutraal op. Het is nu zaak dat we zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven voor de redactieraad.”

Engbers is niet bereikbaar voor commentaar.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.