website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Stentor-hoofdredacteur moet vertrekken

Bart Ebisch — Geplaatst in conflict op woensdag 24 september 2014, 15:07

Nieuws

Het managementteam van Wegener weigert Alex Engbers te handhaven als hoofdredacteur van De Stentor. De krant krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Dat schrijft CEO Susan Duinhoven in een brief aan de interim redactieraad. De selectiecommissie, waarin Duinhoven zitting heeft als uitgever, oordeelde eerder unaniem dat Engbers niet de gewenste kandidaat is om de krant naar een digitale toekomst te leiden. Tot grote onvrede van de meeste journalisten. Tijdens een ingelaste plenaire vergadering vorige week hield een nipte meerderheid van de redactie vast aan Engbers. Dat werd Duinhoven schriftelijk meegedeeld. Die geeft echter geen krimp.

Het managementteam volgt het advies van de selectiecommissie op. Er waren vier stemmen voor en twee stemonthoudingen, schrijft ze in de brief. De onthoudingen zijn afkomstig van twee leden van het managementteam die deel uitmaken van de selectiecommissie. De vacature gaat weldra de deur uit. De nieuwe hoofdredacteur hoeft niet per se iemand van De Stentor te zijn.

Woordvoerster Angelique Rondhuis van de interim redactieraad zegt dat de journalisten op de werkvloer totaal verdeeld zijn. “De helft van de journalisten vindt dat er iets moet gebeuren, de andere helft vindt van niet”, zegt ze. “Als voorlopige redactieraad heeft het geen zin om een standpunt in te nemen. De ene helft zal voor zijn, de andere helft tegen. Daarom stellen we ons neutraal op. Het is nu zaak dat we zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven voor de redactieraad.”

Engbers is niet bereikbaar voor commentaar.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.