NVJ compleet lid

— dinsdag 13 april 2021, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Alessandra Galloni eerste vrouwelijke hoofdredacteur persbureau Reuters

Alessandra Galloni eerste vrouwelijke hoofdredacteur persbureau Reuters
Londen, 2014. Een man loopt langs het Reuters-hoofdkantoor in Canary Wharf. Het persbureau krijgt, voor het eerst in 170 jaar, een vrouw aan het hoofd. | ANP

Thomson Reuters Corp heeft Alessandra Galloni (47) benoemd tot hoofdredacteur van Reuters News. Ze is de eerste vrouw in de 170-jarige geschiedenis van het persbureau en volgt later deze maand Stephen Adler op, die met pensioen gaat. Laatste wijziging: 13 april 2021, 15:27

Reuters heeft zo’n 2450 journalisten in dienst en richt binnen het grote concern Thomson Reuters naast nieuws ook op informatie- en softwarediensten aan de advocatuur en accounting. Reuters is winstgevend, maar heeft een bescheiden tiende aandeel in de omzet van het totale concern, jaarlijks omgerekend zo’n 4,95 miljard euro.

Topman Steve Hasker zegt dat hij Reuters News van integraal belang wil maken voor andere divisies in het bedrijf: Reuters nam daarom meer juridische journalisten in dienst.

Hasker wil verder de inzet van nieuwe technologie ‘agressief’ promoten. Galloni werkt vanuit de Londense Reuters-vestiging en begon bij de Italiaanse tak van het persbureau. Ze werkte geruime tijd voor zakenkrant Wall Street Journal, maar keerde acht jaar geleden bij Reuters terug.

Galloni noemt het een eer voor de topfunctie bij het nieuwsinstituut te zijn gevraagd. Meer bij Reuters

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.