banner anp

— dinsdag 13 april 2021, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Alessandra Galloni eerste vrouwelijke hoofdredacteur persbureau Reuters

Londen, 2014. Een man loopt langs het Reuters-hoofdkantoor in Canary Wharf. Het persbureau krijgt, voor het eerst in 170 jaar, een vrouw aan het hoofd. | ANP

Thomson Reuters Corp heeft Alessandra Galloni (47) benoemd tot hoofdredacteur van Reuters News. Ze is de eerste vrouw in de 170-jarige geschiedenis van het persbureau en volgt later deze maand Stephen Adler op, die met pensioen gaat.

Reuters heeft zo’n 2450 journalisten in dienst en richt binnen het grote concern Thomson Reuters naast nieuws ook op informatie- en softwarediensten aan de advocatuur en accounting. Reuters is winstgevend, maar heeft een bescheiden tiende aandeel in de omzet van het totale concern, jaarlijks omgerekend zo’n 4,95 miljard euro.

Topman Steve Hasker zegt dat hij Reuters News van integraal belang wil maken voor andere divisies in het bedrijf: Reuters nam daarom meer juridische journalisten in dienst.

Hasker wil verder de inzet van nieuwe technologie ‘agressief’ promoten. Galloni werkt vanuit de Londense Reuters-vestiging en begon bij de Italiaanse tak van het persbureau. Ze werkte geruime tijd voor zakenkrant Wall Street Journal, maar keerde acht jaar geleden bij Reuters terug.

Galloni noemt het een eer voor de topfunctie bij het nieuwsinstituut te zijn gevraagd. Meer bij Reuters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.