website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Al vijf jaar op rij stijgen kosten internet en televisie bij KPN en Ziggo

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in cijfers op maandag 13 mei 2019, 09:38

© Bas Czerwinski / ANP

Nieuws Consumenten hebben de kosten voor internet en televisie het afgelopen jaar opnieuw zien stijgen. Sinds 2017 is de totale toename bijna 80 euro, oftewel ruim 17 procent. Dat meldt prijsvergelijkingssite Pricewise.

Pricewise-directeur Hans de Kok spreekt van “een enorme verhoging”. Hij wijst erop dat consumenten ook voor vaste lasten als energie en verzekeringen fors meer zijn gaan betalen.

De twee grootste aanbieders, KPN en Ziggo, verhogen hun pakketprijzen per 1 juni voor het vijfde jaar op rij. Gemiddeld is de prijsstijging zo’n 2 euro per maand. Bovendien verhogen beide providers de kosten voor bellen. T Mobile voert nu geen prijsverhoging door.

Belangrijkste reden voor de tariefstijgingen is de hoge netwerkinvestering die nodig is om te voldoen aan het explosieve dataverbruik van Nederland. Internet wordt daarmee sneller voor de consument. Daarnaast voeren de bedrijven aan dat ze moeten investeren om te voldoen aan eisen op het gebied van onder meer privacy en veiligheid. 

Hans de Kok verwacht dat de prijsstijgingen in de internet- en tv-sector verder zullen voortzetten in de komende jaren. “Het dataverbruik onder consumenten zal blijven toenemen en providers zullen verder blijven investeren in hun netwerken. Maar ook de krimp in het aantal providers en merken op de internet- en tv-markt zal bijdragen aan nog verder stijgende prijzen.” Meer bij Pricewise

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.