— maandag 13 mei 2019, 09:38 | 0 reacties, praat mee

Al vijf jaar op rij stijgen kosten internet en televisie bij KPN en Ziggo

© Bas Czerwinski / ANP

Consumenten hebben de kosten voor internet en televisie het afgelopen jaar opnieuw zien stijgen. Sinds 2017 is de totale toename bijna 80 euro, oftewel ruim 17 procent. Dat meldt prijsvergelijkingssite Pricewise.

Pricewise-directeur Hans de Kok spreekt van “een enorme verhoging”. Hij wijst erop dat consumenten ook voor vaste lasten als energie en verzekeringen fors meer zijn gaan betalen.

De twee grootste aanbieders, KPN en Ziggo, verhogen hun pakketprijzen per 1 juni voor het vijfde jaar op rij. Gemiddeld is de prijsstijging zo’n 2 euro per maand. Bovendien verhogen beide providers de kosten voor bellen. T Mobile voert nu geen prijsverhoging door.

Belangrijkste reden voor de tariefstijgingen is de hoge netwerkinvestering die nodig is om te voldoen aan het explosieve dataverbruik van Nederland. Internet wordt daarmee sneller voor de consument. Daarnaast voeren de bedrijven aan dat ze moeten investeren om te voldoen aan eisen op het gebied van onder meer privacy en veiligheid. 

Hans de Kok verwacht dat de prijsstijgingen in de internet- en tv-sector verder zullen voortzetten in de komende jaren. “Het dataverbruik onder consumenten zal blijven toenemen en providers zullen verder blijven investeren in hun netwerken. Maar ook de krimp in het aantal providers en merken op de internet- en tv-markt zal bijdragen aan nog verder stijgende prijzen.” Meer bij Pricewise

Bekijk meer van

Ziggo T Mobile Pricewise KPN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.