— vrijdag 16 april 2021, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Media vragen publiek hulp bij doorspitten Shell Papers

RTV Drenthe, RTV Noord, Follow the Money en Platform Authentieke Journalistiek vragen kijkers en lezers om hulp bij het doorspitten van de zogenoemde Shell Papers. De boodschap: kijk met ons mee, want samen zien en weten we meer. Laatste wijziging: 16 april 2021, 09:25

De vier journalistieke organisaties vroegen met Wob-verzoeken samen zo’n 100.000 documenten op, om onderzoek te doen naar de band tussen Shell en de Nederlandse overheid. De gemeente Assen heeft volgens RTV Drenthe de eerste 2500 documenten vrijgegeven. De documenten tellen samen 17.000 pagina’s. De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen geven later dit jaar documenten vrij.

De documenten die al zijn vrijgegeven, zijn gepubliceerd bij Follow The Money. De journalistieke organisaties vragen lezers en kijkers om via de zoekmachine op de website een term in te voeren waarvan ze denken dat deze resultaat oplevert.

“Kom je iets tegen waarvan je vindt dat de redactie ernaar moet kijken? Klik dan op het duimpje omhoog in antwoord op de vraag ‘Is dit document belangrijk?’”, aldus RTV Drenthe. “Mocht je zelf expertise hebben over een onderwerp in een document waarover je ons tipt, dan vragen we je om dit ook te melden.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.