training eu starters

— donderdag 2 mei 2019, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Ajax’ F-Side waarschuwt media ‘op te rotten’

De F-Side van Ajax, tijdens een wedstrijd in maart van dit jaar | Maurice van Steen / VI Images

UPDATE De harde kern van Ajax-supporters heeft via een post onder de titel 'Een gewaarschuwd mens telt voor 2!' media gewaarschuwd geen supporters meer te filmen. Een zinsnede dat journalisten "vanaf nu aangeschoten wild" zijn, werd na een tijd verwijderd. Laatste wijziging: 2 mei 2019, 15:33

Ajax is blij met die aanpassing. Tegenover RTL Nieuws zegt de club: “Wij keuren elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond, was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd.”

Volgen F-Side zouden “velen onder ons” het niet op prijs stellen te worden gefilmd, mede vanwege mogelijke repercussies op het werk: “Voor veel AJACIEDEN was het, het zoveelste uitje dit jaar, iets wat bij veel werkgevers te veel van het goede is. Daarom krijgen er een hoop fans ook geen verlof meer. Een echte AJACIED gaat toch, meldt zich gewoon ziek of iets dergelijks. We can’t be stopped!”, aldus de verklaring.

Volgens de verklaring stond de supporter die een Telegraaf-journalist Pim Sedee en zijn cameraman klappen verkocht in zijn recht, als met filmen wordt doorgegaan.

“Gisteren deden ze het weer en is er vaak genoeg gezegd om op te rotten. En dan gebeuren er bij het stadion schermutselingen, men blijft filmen, alles immers voor de cijfertjes. Dan gebeurt er iets wat we allemaal hebben kunnen zien, een F-SIDER doet wat ie moet doen. Zorgen dat de sensatie pers ophoudt met filmen!”

De man die geweld tegen de Telegraaf-journalisten gebruikte, is achterhaald en opgepakt.

Paul Römer antwoordde kort na de uitzending via Twitter: “je hebt gelijk, dat kwam er van mijn kant wel wat ongenuanceerd uit. [...] Fysieke agressie is ontoelaatbaar”.

Bekijk meer van

F-Side Ajax

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.