website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ajax’ F-Side waarschuwt media ‘op te rotten’

Lars Pasveer — Geplaatst in sport op donderdag 2 mei 2019, 09:25

De F-Side van Ajax, tijdens een wedstrijd in maart van dit jaar | Maurice van Steen / VI Images

De F-Side van Ajax, tijdens een wedstrijd in maart van dit jaar | Maurice van Steen / VI Images

Nieuws UPDATE De harde kern van Ajax-supporters heeft via een post onder de titel 'Een gewaarschuwd mens telt voor 2!' media gewaarschuwd geen supporters meer te filmen. Een zinsnede dat journalisten "vanaf nu aangeschoten wild" zijn, werd na een tijd verwijderd.

Ajax is blij met die aanpassing. Tegenover RTL Nieuws zegt de club: “Wij keuren elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond, was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd.”

Volgen F-Side zouden “velen onder ons” het niet op prijs stellen te worden gefilmd, mede vanwege mogelijke repercussies op het werk: “Voor veel AJACIEDEN was het, het zoveelste uitje dit jaar, iets wat bij veel werkgevers te veel van het goede is. Daarom krijgen er een hoop fans ook geen verlof meer. Een echte AJACIED gaat toch, meldt zich gewoon ziek of iets dergelijks. We can’t be stopped!”, aldus de verklaring.

Volgens de verklaring stond de supporter die een Telegraaf-journalist Pim Sedee en zijn cameraman klappen verkocht in zijn recht, als met filmen wordt doorgegaan.

“Gisteren deden ze het weer en is er vaak genoeg gezegd om op te rotten. En dan gebeuren er bij het stadion schermutselingen, men blijft filmen, alles immers voor de cijfertjes. Dan gebeurt er iets wat we allemaal hebben kunnen zien, een F-SIDER doet wat ie moet doen. Zorgen dat de sensatie pers ophoudt met filmen!”

De man die geweld tegen de Telegraaf-journalisten gebruikte, is achterhaald en opgepakt.

Paul Römer antwoordde kort na de uitzending via Twitter: “je hebt gelijk, dat kwam er van mijn kant wel wat ongenuanceerd uit. [...] Fysieke agressie is ontoelaatbaar”.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.