PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 17 juli 2009, 08:53 | 1 reactie, praat mee

Affaire-Wolfsen niet voorbij

De kwestie rondom het declaratiegedrag van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen is nog niet voorbij. Bestuursrechtgeleerde Fred Vink heeft aangifte tegen hem gedaan wegens oplichting, zo meldt HP/De Tijd. Vink is bereid de aangifte in te trekken indien Wolfsen voor 1 augustus 20.160 euro aan pensionkosten terugstort in de gemeentekas én zijn excuses aanbiedt aan professor Twan Tak, die door Wolfsen werd neergezet als ‘juridische quatsch’ verkopende querulant. Woensdag meldde Wolfsen nog op Radio-1 nog dat de affaire achter hem lag. Meer bij HP/De Tijd / AD Laatste wijziging: 17 juli 2009, 10:46

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Kees Cornelder, 19 juli 2009, 13:13

Mij bekruipt toch meer en meer het gevoel dat ‘het gedoe’ rond Wolfsen niet meer is dan Pay-Backtime van enkele staatsrechtskundigen met wie Wolfsen het, vermoedelijk in zijn periode als Tweede Kamerlid (hij gold, met Boris Dittrich, als sterke wetgever) enorm aan de stok moet hebben gehad.

Wolfsen is zonder meer stommer dan stomst geweest door een kritisch krantartikel uit de openbaarheid proberen te houden, met informatie over een ministeriële declaratieregeling waarvan hij gebruik maakte, en dat midden in zijn gezicht is ontploft (gevolg: reputatieschade wegens pogingen tot PERSBREIDEL).

Maar nu begint mij het juridische begrip ‘misbruik van recht’ voor de geest te komen als ik uitspraken (ook voor tv) van bestuursprocesrechtgeleerde professor Tak en van de andere juridische Wolfsen-achtervolger bestuursrechtsgeleerde Fred Vink (Zie http://www.allesoverutrecht.nl) nader beschouw.

Oftewel, het begint almetal steeds onfrisser te worden. Niet eens zozeer wat Wolfsen betreft, maar meer wat betreft die anderen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.