— vrijdag 7 november 2008, 08:26

Journaliste klaagt China aan

Een opmerkelijke actie van een Chinese journaliste. Cui Fan heeft de staat aangeklaagd omdat die de krant waarvoor zij werkt volgens haar ten onrechte een verschijningsverbod heeft opgelegd. Het is zeer ongebruikelijk dat de macht van de Chinese staat over de pers wordt betwist. De aanklacht is gebaseerd op officiële Chinese persvoorschriften. Daarin staat dat de regering het recht heeft de distributie van een bepaalde editie van een krant te verbieden, maar niet om een verschijningsverbod voor een bepaalde periode op te leggen. De stap van Cui laat zien, aldus advocaat Zhou Ze, "dat mensen in de media het steeds minder pikken als bestaande wetten niet worden nageleefd bij het toezicht op publicaties." Meer bij Reformatorisch Dagblad

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.