— woensdag 19 februari 2014, 12:59

‘Advies voor meer macht naar NPO’

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou op een andere wijze moeten gaan werken, waarbij voor genres journalistiek, drama & documentaire, kinderprogramma's, kennis & cultuur en evenementen specifiek hoofdredacteuren worden aangesteld om te beslissen welke programma's worden gemaakt. De helft van het publieke omroepbudget van 600 miljoen euro zou moeten worden overgeheveld van omroepen naar producenten, die dan bij de NPO programma's kunnen pitchen. Dat staat volgens Jan Slagter, directeur Omroep MAX, in een nog niet openbaar advies, dat eind maart door de commissie Brakman namens de Raad van Cultuur wordt uitgebracht. De Raad wilde op vragen van de Volkskrant niet reageren, zolang het rapport niet openbaar is. Slagter zegt dat hij de details uit zeer betrouwbare bron heeft vernomen. Meer bij Volkskrant

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.