— maandag 16 mei 2011, 09:15 | 6 reacties, praat mee

Adres Onbekend moet verhuizen

Per september wordt het al 40 jaar bestaande KRO-radioprogramma Adres Onbekend verplaatst van Radio 2 naar Radio 5. "Het is alsof je van het stadion naar het bijveld wordt verwezen", zegt presentator Ron Kas. "Ik was boos, maar voel me nu vooral verdrietig. De uitleg is dat Radio 2 moet verjongen. De zendermanager wil daar een andere tone of voice: korter en sneller. Daar hebben we al aan meegewerkt. En met groot succes. In de doelgroep 35 tot 54 jaar scoren we sinds januari het zendergemiddelde. Nu vrezen we dat Radio 2 gewoon oppervlakkiger moet. Een plaatje, een praatje, een nieuwsbulletin, en dat is dat dan weer." In de uitzendingen wordt, met hulp van de luisteraars, opzoek gegaan naar 'verdwenen' mensen. Middels een petitie wordt een poging gedaan om Adres Onbekend te behouden voor Radio 2. Meer bij Radiofreak / Mediajournaal

Bekijk meer van

Praat mee

6 reacties

C. Jacobs, 22 mei 2011, 13:21

Adres Onbekend laten uizenden op Radio 2 op zondag!!

Rene van Merkestijn, 28 mei 2011, 11:25

Dit zou dan het 2e programma worden dat verdwijnt waar ik op zondag altijd naar luisterde. Voor de 40 jarige word het in het vervolg dan maar een CD op zetten. Hoe maak je de zender kapot!!!!!!

WP Verkade, 29 mei 2011, 15:58

Je kunt wel een programma willen verhuizen, maar verhuizen de luisteraars ook mee? Jammer nieuwe luiteraars moet je eerst zien te vinden! Word dit net zo’n succes als het zaterdag/zondagmorgen programma tussen 6.00 en 9.00, ook hier is nog geen fatsoenlijke opvolging voor gevonden! Goed bezig RADIO 2 !!!! Waar is de stem ven de luisteraar???

Gerard van der Laan, 30 mei 2011, 11:47

Het is eigenlijk een grote schande zoals men bij radio 2 omgaat met zijn luisteraars. Eerst werd ons de Sandwich afgenomen, wat ik nog iedere zondag diep betreur en nu weer Adres onbekend. Maar het lijkt wel of wij als luisteraars volkomen machteloos zijn overgeleverd aan deze onbegrijpelijke beslissingen.

J.C. Akke, 14 juni 2011, 10:54

Waar hebben we die programma coordinatoren aan te danken? Bureaucraten die geen verstand van de luisteraars hebben!! Laat Adres Onbekend op 2 op zondag schaf de coordinatoren af en gebruik hun ongetwijfeld riante salarissen om echte radio te maken zoals Adres Onbekend. Ga zo door Ron een geweldig programma!!!!

Wijsneus, 23 oktober 2011, 15:32

@Rene en ieder ander die voortaan een cd opzet op zondagmiddag:
waarom zet u de radio op niet gewoon op Radio 5? Dan kunt alsnog genieten van uw geliefde programma.

Verder zie ik niet in waarom een verplaatsing van Radio 2 naar Radio 5 een degradatie zou zijn. De nummers 1-5 zijn geen uitdrukking van waardering of kwaliteit!

Als het luisteraarsprofiel van Adres onbekend beter aansluit bij dat van Radio 5 dan bij dat van Radio 2, lijkt mij dit een logische stap. Daarmee vergroot je immers het potentieel aantal luisteraars. Is dat voor programmamakers geen reden om blij te zijn?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.