anner smart octo

— donderdag 13 december 2018, 12:40 | 0 reacties, praat mee

Adformatie blikt vooruit naar de uitdagingen van 2019

ANP

Strateeg Heiko Bleeker sprak voor vakblad Adformatie met 25 topmensen van uiteenlopende mediabedrijven in de publieke en commerciële sector, om hen te vragen naar hun voornaamste speerpunten voor 2019. Content blijft belangrijk, maar het belang is minder groot dan andere jaren.

De topmensen noemen relevante, onderscheidende en betrouwbare inhoud desondanks belangrijk om mensen te bereiken. Investeringen in content blijven nodig voor het traditionele verdienmodel. “Dat is het belangrijkst, maar het minst sexy”, noteert Bleeker.

Hij denkt dat het afnemende belang van content ook kan liggen in het groeiende belang van klantdata. Daar valt - ook zonder zelf de content te produceren - geld mee te verdienen.

Mediabedrijven hebben volgens de geïnterviewden meerdere uitdagingen in 2019: het behoud of werven van getalenteerde mensen die beschikken over de juiste digitale vaardigheden. Verder moeten bedrijven wendbaarder worden, waar nog niet alle organisaties op zijn ingericht. Verder is het belang van samenwerking gegroeid, maar moet de bedrijfscultuur daar open voor staan. Ook is de klant soms ongrijpbaar in de huidige distributiekanalen. Mede daardoor vragen sommige topmensen zich af wat er serieus valt te verdienen met sommige activiteiten.

Meer voorspellingen, zorgen en kansen van topmensen in Adformatie: 25 media-ceo’s en hun 5 belangrijkste speerpunten voor 2019

Bekijk meer van

verdienmodellen Adformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.