banner festival 23

— donderdag 13 december 2018, 12:40 | 0 reacties, praat mee

Adformatie blikt vooruit naar de uitdagingen van 2019

ANP

Strateeg Heiko Bleeker sprak voor vakblad Adformatie met 25 topmensen van uiteenlopende mediabedrijven in de publieke en commerciële sector, om hen te vragen naar hun voornaamste speerpunten voor 2019. Content blijft belangrijk, maar het belang is minder groot dan andere jaren. Laatste wijziging: 13 december 2018, 12:43

De topmensen noemen relevante, onderscheidende en betrouwbare inhoud desondanks belangrijk om mensen te bereiken. Investeringen in content blijven nodig voor het traditionele verdienmodel. “Dat is het belangrijkst, maar het minst sexy”, noteert Bleeker.

Hij denkt dat het afnemende belang van content ook kan liggen in het groeiende belang van klantdata. Daar valt - ook zonder zelf de content te produceren - geld mee te verdienen.

Mediabedrijven hebben volgens de geïnterviewden meerdere uitdagingen in 2019: het behoud of werven van getalenteerde mensen die beschikken over de juiste digitale vaardigheden. Verder moeten bedrijven wendbaarder worden, waar nog niet alle organisaties op zijn ingericht. Verder is het belang van samenwerking gegroeid, maar moet de bedrijfscultuur daar open voor staan. Ook is de klant soms ongrijpbaar in de huidige distributiekanalen. Mede daardoor vragen sommige topmensen zich af wat er serieus valt te verdienen met sommige activiteiten.

Meer voorspellingen, zorgen en kansen van topmensen in Adformatie: 25 media-ceo’s en hun 5 belangrijkste speerpunten voor 2019

Bekijk meer van

verdienmodellen Adformatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.