— woensdag 3 juli 2019, 13:27 | 0 reacties, praat mee

AD zet vol in op de app met de kubus

De kubus van het AD uit de app.

Het AD en de regionale dagbladen, indebuurt.nl, reclamefolder.nl, Qmusic en videobedrijf MyChannels gaan intensief samenwerken. Het bedrijfsonderdeel van DPG Media gaat ADR & Q heten en komt onder leiding van één management. Dat management gaat een flinke slinger geven aan de app van het AD.

Nu al zorgen de sites en apps van het AD en de regionale kranten voor 4 miljoen unieke bezoekers per dag. En dat kan nog groeien. ‘Onze app moet uitgroeien tot een omgeving waar bezoekers niet alleen naartoe gaan voor het laatste nieuws. Ze vinden er ontspanning, zoals videoseries, muziek en puzzels en games, maar ook hulp en praktische tips voor hun dagelijkse leven’, aldus Erik van Gruijthuijsen van DPG Media.

De app bestaat uit vier ‘werelden’ die de gebruiker bereikt door naar links of rechts te swipen. Dat geeft het gevoel dat je de zijden van een kubus bekijkt. Aan de huidige kubus van landelijk nieuws, regionaal nieuws, video’s en Topics wordt in elk geval puzzel en games toegevoegd.

Om de bedrijfsonderdelen die de inhoud leveren en de verkoop doen beter te laten samenwerken, komen ze dus in één bedrijfsonderdeel met ook één management. Bernink, algemeen directeur Qmusic, wordt directeur entertainment, Jan van Dun directeur lokale media en Bart Verkade is de zakelijk directeur.

Erik van Gruijthuijsen, nu nog directeur journalistiek, wordt directeur-uitgever van de combinatie ADR & Q.

Uiteindelijk krijgen de verschillende onderdelen van het bedrijf hebben of krijgen een plek in de kubusapp.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.