website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

AD-recensent noemt Huys’ onvermogen sorry te zeggen “ironie ten top”

Lars Pasveer — Geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018, 13:42

ANP

ANP

Nieuws Televisierecensent Angela de Jong zegt in het AD dat de uitleg van RTL Late Night-gastheer Twan Huys over de recente uitzending met 'blokkeerfriezin' Jenny Douwes enkel het vuur weer oppookt.

Tijdens de uitzending vorige week vrijdag zat Douwes aan tafel en moest Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet het in eerste instantie doen met een plek op de eerste rij van de publiekstribune. Dat zou volgens Huys het gevolg zijn van een last-minute verandering van mening van Douwes, die tóch niet met Afriyie aan tafel wilde zitten.

“Een afspraak die wij gemaakt hadden, is niet nageleefd en daar is iets anders voor in de plaats gekomen. Daar kun je als redactie niet zo heel veel aan doen”, aldus Huys. Volgens de talkshowhost was Afriyie akkoord met een plek op de eerste rij. Dat werd gisteren direct weersproken door Afriyie.

De Jong schrijft in het AD dat met een’sorry van Huys de kous vermoedelijk af zou zijn geweest. Ze vermoedt dat Afriyie vrijdagavond ‘de racismekaart’ heeft getrokken, waardoor hij alsnog aan tafel werd uitgenodigd. Ze vindt dat Afriyie dat met een verwijzing naar Rosa Parks’ zitplaats achterin de bus nu ook doet.

“Blijft de vraag waarom Afriyie er überhaupt was. Want volgens Douwes’ advocaat Wim Anker is zijn cliënt nooit, ook weken geleden niet, akkoord gegaan met een discussie. Wat in elk geval als een paal boven water staat: er kleeft een onfrisse bijsmaak aan de hele gang van zaken”, vindt De Jong. Meer bij AD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.