basis naar compleet

— dinsdag 16 oktober 2018, 13:42 | 0 reacties, praat mee

AD-recensent noemt Huys’ onvermogen sorry te zeggen “ironie ten top”

ANP

Televisierecensent Angela de Jong zegt in het AD dat de uitleg van RTL Late Night-gastheer Twan Huys over de recente uitzending met 'blokkeerfriezin' Jenny Douwes enkel het vuur weer oppookt. Laatste wijziging: 16 oktober 2018, 13:46

Tijdens de uitzending vorige week vrijdag zat Douwes aan tafel en moest Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet het in eerste instantie doen met een plek op de eerste rij van de publiekstribune. Dat zou volgens Huys het gevolg zijn van een last-minute verandering van mening van Douwes, die tóch niet met Afriyie aan tafel wilde zitten.

“Een afspraak die wij gemaakt hadden, is niet nageleefd en daar is iets anders voor in de plaats gekomen. Daar kun je als redactie niet zo heel veel aan doen”, aldus Huys. Volgens de talkshowhost was Afriyie akkoord met een plek op de eerste rij. Dat werd gisteren direct weersproken door Afriyie.

De Jong schrijft in het AD dat met een’sorry van Huys de kous vermoedelijk af zou zijn geweest. Ze vermoedt dat Afriyie vrijdagavond ‘de racismekaart’ heeft getrokken, waardoor hij alsnog aan tafel werd uitgenodigd. Ze vindt dat Afriyie dat met een verwijzing naar Rosa Parks’ zitplaats achterin de bus nu ook doet.

“Blijft de vraag waarom Afriyie er überhaupt was. Want volgens Douwes’ advocaat Wim Anker is zijn cliënt nooit, ook weken geleden niet, akkoord gegaan met een discussie. Wat in elk geval als een paal boven water staat: er kleeft een onfrisse bijsmaak aan de hele gang van zaken”, vindt De Jong. Meer bij AD

Bekijk meer van

Twan Huys Angela de Jong AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.