training eu starters

— donderdag 20 september 2012, 10:19

Actrice klaagt filmmaker moslimfilm aan

De actrice die in de anti-moslimfilm ‘Onschuld van moslims’ verscheen heeft een klacht ingediend tegen de filmmaker voor fraude en laster, zo meldt The Huffington Post. Ook start Cindy Lee Garcia een zaak om videosite YouTube te dwingen de videoclip te verwijderen. Eerder liet ze al weten dat ze niet wist dat het verhaal over de profeet ging. In het script werd volgens haar geen melding gemaakt van het feit dat het over Mohammed ging, dat het over religie ging en seksuele content bevatte. Laatste wijziging: 20 september 2012, 12:21

Garcia zegt gereageerd te hebben op een advertentie waarin acteurs werden gezocht voor een Egyptische avonturenfilm. In de uiteindelijke film wordt de profeet geportretteerd als een vrouwengek, een homoseksueel en een pedofiel.

De film zou ook de aanleiding zijn geweest voor de dodelijke aanslag op de Amerikaanse ambassadeur in Libië. Wereldwijd is er onrust ontstaan. Moslimactivisten hebben soms gewelddadig gedemonstreerd tegen de film.

Het Franse satirische blad Charlie Hebdo heeft de ophef over de film aangegrepen om nogmaals aandacht te vragen voor de vrijheid van meningsuiting door cartoons te publiceren over de profeet. Hoofdredacteur Stéphane Charbonnier en tekenaar Luz worden inmiddels beveiligd. In Trouw meldt de hoofdredacteur dat hij ‘geen seconde’ heeft gedacht Mohammed en de radicale islam dit keer over te slaan. Charb is boos op de Franse regering. De minister van buitenlandse zaken, Laurent Fabius, waarschuwde geen olie op het vuur te gooien. “Maar hebben wíj dat vuur dan soms aangestoken? Het is als met de vrouw in minirok die schuldig zou zijn aan haar verkrachting. Wij houden ons aan de Franse wet en volgens die wet is wat Charlie doet niet illegaal. Dat zou ook het standpunt van de regering moeten zijn.”

 

 

Bekijk meer van

YouTube

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.