Onderzoek pr-monitor perslijst

— woensdag 6 april 2016, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Actiecampagne NVJ ‘geen #uitpersgroep’ van start

NVJ

Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag, stelt de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), nadat de Persgroep per 1 april de tarieven voor freelancers met 40 procent heeft verlaagd. De Persgroep wil gaan werken met één uniform basistarief voor zelfstandigen. Dit basistarief - € 0,13 per woord en €42,- per foto - vindt de NVJ onacceptabel. De vakbond roept journalisten, regionale krantenlezers en iedereen die goede (foto)journalistiek op waarde schat op om de petitie 'Journalistiek heeft een prijs: geen #uitpersgroep' te tekenen. Daarnaast is sinds vandaag 12.00 uur een Twitter-actie gaande onder de hashtag #uitpersgroep. De citroen staat symbool voor de actie. De komende weken zullen meerdere acties volgen. De NVJ had de Persgroep een ultimatum gesteld om de aangekondigde verlaging van tarieven in te trekken voor donderdag 31 maart 15.00 uur, maar de Persgroep is hier niet op ingegaan. Eén van de redacties van de Persgroep heeft al geprotesteerd met een redactie-brede motie. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ de Persgroep

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.