banner festival 23

— dinsdag 17 januari 2012, 11:43

Aanvraag Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs 2012

Laatste wijziging: 17 januari 2012, 12:44

De Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs gaat in 2012 weer van start. Naast de vertrouwde beurs voor de journalistenuitwisseling, zal dit jaar ook de beurs voor onderzoeksjournalistiek worden geïntroduceerd. Sinds 2008 vindt jaarlijks de Vlaams-Nederlandse Journalistenuitwisseling plaats. Vlaamse journalisten wonen en werken 2 maanden in Nederland en omgekeerd komen Nederlandse journalisten in Vlaanderen wonen en werken.Naast de uitwisseling, gaat er ook een volledig nieuw initiatief voor journalisten van start: de beurs voor onderzoeksjournalistiek. Voor toekenning van de beurs komen journalistieke onderzoeksvoorstellen over een maatschappelijk relevant Vlaams-Nederlands onderwerp in aanmerking.

De aanvraagperiode voor zowel de beurs voor de uitwisseling als de onderzoeksbeurs loopt tot 31 januari 2012.

De jury staat onder het voorzitterschap van voormalig Vlaams minister van Cultuur en Buitenlands Beleid Paul van Grembergen. Verder is de jury samengesteld uit ervaren journalisten en media-experts uit Vlaanderen en Nederland. Zo vinden we aan Nederlandse kant radio-, TV-, dagblad- en onderzoeksjournalist bij ondermeer NRC Handelsblad Robert van Roer terug en auteur en programmamaker voor radio en televisie Djoeke Veeninga. William Van Laeken, voormalig VRT-journalist en Panorama-presentator en Trees Verleyen, docente journalistiek en media aan Lessius Mechelen zetelen aan Vlaamse zijde in de jury.

De Vlaamse Vertegenwoordiging in Den Haag en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België willen met beide projecten de kennis over Vlaanderen en Nederland bij de journalisten vergroten en de journalisten helpen met het bouwen van een internationaal netwerk.

Meer en uitgebreide informatie alsmede de voorwaarden en het reglement zijn te vinden op www.nederlandseambassade.be.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.