PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 20 oktober 2017, 18:31 | 0 reacties, praat mee

Overleg over berichtgeving Anne Faber bij Telegraaf

De redactie en de hoofdredactie van De Telegraaf overleggen deze week hoe een ernstige fout als het te vroeg melden van het vinden van het lichaam van Anne Faber voorkomen kan worden. Laatste wijziging: 23 oktober 2017, 21:46

Dat laten hoofdredacteur Paul Jansen en Dick Springer, voorzitter van de redactieraad, desgevraagd aan Villamedia weten.

Vorige week donderdag meldde De Telegraaf via een pushbericht de vondst van het lichaam van Anne Faber terwijl dat nog niet officieel was bevestigd. Daarop trok de krant het bericht weer in.

Intern is de zaak direct die donderdag al kritisch onder de loep genomen maar zijn nog geen afspraken gemaakt hoe iets dergelijks te voorkomen. Daarvoor zullen naar verwachting de bestaande protocollen tegen het licht worden gehouden.

Dit artikel is aangepast. Aanvankelijk werd gerept van een tegenstelling op de redactie over de zaak Anne Faber en de manier waarop de hoofdredactie intern kritiek uitte. Die informatie blijkt niet te kloppen. Villamedia heeft voor die verkeerde berichtgeving excuses aangeboden aan de hoofdredacteur van De Telegraaf.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.