— woensdag 31 juli 2013, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Mecom voorziet nieuwe reorganisatie

Het Britse mediaconcern Mecom verwacht later dit jaar opnieuw een herstructureringsprogramma in Nederland aan te moeten kondigen. Topman Stephen Davidson spreekt in een toelichting op de halfjaarcijfers over "zeer moeilijke omstandigheden in Nederland". Mecom, in Nederland onder meer eigenaar van krantenbedrijf Wegener, zag de totale omzet in de eerste zes maanden van het jaar met 11 procent dalen tot 415,3 miljoen euro. Het verlies nam fors toe: het kwam uit op 97,6 miljoen euro tegen 43,1 miljoen euro een jaar geleden. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 16:21

De grootste verliespost voor het Britse bedrijf is de nog altijd de tegenvallende advertentiemarkt. De advertentie-omzet daalde met 20 procent tot 154 miljoen euro. De opbrengsten uit de verkoop van kranten gingen drie procent omlaag naar 199 miljoen euro. Vooral de Nederlandse activiteiten baren Mecom zorgen. De omzet neemt af en er is tot het einde van het jaar geen zicht op verbetering. Mecom gaf al in april een winstwaarschuwing af in verband met de aanhoudend slechte advertentiemarkt in Nederland.

Wegener zit al midden in een reorganisatie, die de naam Phoenix draagt. Doel is om eenvijfde van alle banen te schrappen. Volgens Mecom-topman Stephen Davidson zijn er al gesprekken met vakbonden en ondernemingsraden over de huidige reorganisatie, maar “een belangrijk onderdeel van deze besprekingen is de noodzaak om nieuwe afspraken te maken voor toekomstige ontslagen.”

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) meldt dat wat betreft de onderhandelingen voor het sociaal plan bij Wegener de partijen nog ver uit elkaar staan. Uit een boekenonderzoek blijkt - voor de NVJ niet verrassend - dat een reorganisatie “zeer noodzakelijk” is. De eerstvolgende onderhandelingsronde staat voor 21 augustus gepland, met het doel in september tot een definitief sociaal plan te komen.

Bekijk meer van

Wegener Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.